Lid worden

Je bent geïnteresseerd in de schietsport, helaas kunnen we vanwege de huidige Corona maatregelen je op dit moment niet ontvangen op de vereniging ter introductie.

Laat a.u.b. wel jouw gegevens hier achter dan nemen we contact met je op zodra we jou kunnen ontvangen op de vereniging.

Hoe wordt ik lid.

Veel gestelde vragen en antwoorden.

Eerste introductie

U mag 3 keer een avond ter introductie komen kijken en onder begeleiding met verschillende wapens schieten om een idee te krijgen of u bij ons lid wilt worden. Bij deze eerste bezoeken is legitimatie verplicht. De kosten bedragen €5,- per avond plus de bijkomende kosten voor kaarten en munitie.

Wanneer kan ik een eigen wapen aankopen ?

Na 1 jaar officieel lidmaatschap en als je in die periode heeft laten zien dat je correct en veilig met wapens kunt omgaan, redelijk vorderingen maakt in de de schietsport en voldoende schietbeurten dan kunt u in aanmerking komen voor een verlof tot het voorhanden hebben van een klein kaliber vuurwapen. De justitie beslist hierover niet de vereniging. Wettelijk moet u 18 jaar zijn en een “schoon strafblad” hebben.

Na 2 jaar lidmaatschap en voldoende schietbeurten kunt u in aanmerking komen voor  een groot kaliber wapen onder dezelfde bovenstaande voorwaarden.

Hoe wordt ik lid ?

Als u bij onze vereniging lid wilt worden dan wordt u de  eerste 6 maanden aspirant-lid. Hiervoor hebben we nodig een afgifte van een geldig VOG (verklaring omtrent gedrag). Na ontvangst van uw VOG, een compleet ingevuld aanmeldingsformulier en 2 pasfoto’s wordt u bij ons en de KNSA (Koninklijke Nederlandse Schiet Associatie) ingeschreven.

Welke leeftijd ?

Schieten kan bijna op alle leeftijden. De jongste meisjes en jongens schieten met luchtgeweer bij ons op de maandag avond vanaf een jaar of 10. Luchtpistool kan uitsluitend onder begeleiding van een oudere schutter.

Vuurwapens kun je als jeugd schieten vanaf 16 jaar onder begeleiding van een oudere schutter.

Hoe begint mijn schiet opleiding ?

De eerste 3 maanden begin je met het schieten van luchtwapens. In deze periode krijg je instructie en begeleiding met betrekking tot het veilig omgaan met wapens en de techniek van het schieten.  Als je minimaal 12 keer bent geweest en je score en vorderingen zijn goed bevonden door het bestuur dan pas kan je over gaan op het schieten van klein kaliber wapens onder voorlopige begeleiding hierbij maak gebruik van onze verenigingswapens.

Wat kost dat ?

Het lidmaatschap van Schietsportvereniging Wilhelm Tell kost op dit moment € 200,- per jaar. De inschrijfkosten zijn eenmalig € 100,-

  • Schieten met luchtwapens kost € 0,20 per kaart met 5 luchtkogels.
  • Klein kaliber schieten kost € 0,75 per kaart met munitie
  • Groot kaliber is vanaf € 1,50 per kaart inclusief munitie (deze prijs kan oplopen afhankelijk van het kaliber waarmee je schiet)

Welkom

Email: secretaris@schietsportwt.nl

Locatie

Uitsluitend op afspraak:

Sporthal Berghonk, 1e etage,

Burg.v. Oostenweg 4, 2661 HN Bergschenhoek

Openingtijden

Elke woensdag

van 20:00 tot 22:00